Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
849
Egy öntöttvasból készült téglatest tömege 100kg, egyik csúcsában összefutó éleinek aránya 1 : 2 : 3. Mekkora a felszíne? (a vas sűrűsége 7,5 kg/m³)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen inkább 7500 `(kg)/(m^3)` vagy 7.5 `(kg)/(dm^3)` a sűrűsége, az valószínűbb.

Oldalai: x, 2x, 3x,

Térfogata: V= `x*2x*3x` = `6x^3` = `m/rho` = `100/7.5` = 13.3 `dm^3`

x= `root(3)(V/6)` = 1.305 dm

A felszíne:

A= `2*(x*2x + x*3x + 2x*3x)` = `22x^2` = `22*1.305^2` = 37.46 `dm^2`
1