Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ph számítás

Főoldal » Középiskola » Kémia
568
273
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
273.

`K_d` = `([F^-][H^+])/[HF]` = `x^2/(0.01-x)` = `7.2*10^(-4)`

x= `2.35*10^(-3)` = `[H^+]`

A sósavoldat koncentrációja `2.35*10^(-3)` `(mol)/(dm^3)`

A sósav erős sav, teljes mértékben disszociál (`alpha` = 1).

A HF-oldat disszociációfoka:

`alpha` = átalakult/kiindulási = `(2.35*10^(-3))/0.01` = 0.235
0