Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
616
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Nyomaték=erő*erőkar
300N erővel tekeri a 0,17m-es pedált => 300*0,17 = 51 Nm-es nyomaték.
51Nm-es nyomaték fog hatni a 0,10m-es fogaskerékre is...

A nyomatékod 51, az erőkarod 0,10 --> erő=nyomaték/erőkar=51/0,1=510 N
0

5. feladat

Nyomaték = Erő * Erőkar
70Nm = Erő * 0.35 m
Erő = 200N
0