Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A Pitagorasz-tétel

Főoldal » Középiskola » Matematika
1286
3 méteres távolságot áthidaló, 3,5 méter hosszú, egyenes csúszdát építettek.
Milyen magasról indul a csúszda?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a: magasság
b: áthidalás
c: csúszda

Ezek kirajzolnak egy derékszögű háromszöget.

a² + b² = c²

b = 3 m
c = 3.5 m

a² = c² - b²
a² = 3.5² - 3²
a² = 12.25 - 9
a² = 3.25
a = √3.25
a = 1.8

V: A csúszda magassága 1.8 m
1