Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérhetek segítséget? Köszönöm

Főoldal » Középiskola » Fizika
485
A következő feladatokat meg tudná vki oldani? Nagyon köszönöm!
15.18.
15.19.
15.20.
15.24.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
ρ(He)/P(He)= ρ(N)/P*(He)
A ρ(He) a hélium sűrüsége légköri nyomáaon.
ρ(N) a nitrogén Sűrüsége légköri nyomáson
P*(He) a Hélium nyomása az állapot változás után..(A kérdésre a válasz.)
P(He ) a Hélium nyomása.(légköri nyomás)
A Nitrogénnek
101.325kPa nyomáson 1.251g/L a sűrüsége.
ρ(N)=1.251g/L
Hélium sűrüsége:0.179g/L (légköri nyom.)
ρ(He)=0.179g/L
P(He)=101.325kPa
Fordítsuk meg..
P(He)/ ρ(He)=P*(He)/ ρ(N)
101.325kPa/(0.179g/L)=
P*(He)/(1.251g/L)
P*(He)=708.14kPa
Válasz:
708.14kPa legyen He nyomása

0