Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Fizika
2180
Irja fel a H2+I2 2HI egyenlet alapján a két reakciósebbeséget az anyagok koncentrációival. Irja fel az egyensúlyi állandó(K)Hogyan tolná el az egyensúlyt a HI képződésének irányába?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
H₂+I₂ ⇔ 2 HI

v₁ =k₁·[H₂]·[I₂] a termék képződés sebessége,

v₂ = k₂·[HI]² a kiindulási anyagok képződésének sebessége.

Az egyensúlyi állandó:

K= `([HI]²)/([H₂]·[I₂])`

Egyensúly eltolása a HI képződés irányába:

- Kiindulási anyagok mennyiségének növelése
- Termék elvezetése, mennyiségének csökkentése
Módosítva: 7 éve
2