Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi volt az eredeti szám?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1254
A kétjegyű szám első számjegye kétszer akkora, mint a másik. Ha a számjegyeket felcseréljük, akkor a két szám különbsége 36 lesz. Mi volt az eredeti szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
eredeti szám: első számjegy: 2x, második x, tehát értéke: 2x*10+x=21x
felcserélt: első szjegy: x , második szjegy: 2x, tehát értéke: 10x+2x=12x
21x-36=12x
9x=36
x=4
eredeti szám: 84
0