Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Munka,Teljesítmény

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1065
Ezt a feladatot kéne megoldani!
Előre is köszi!

A kétujjú lajhár súlya 50 N, és 2 perc alatt képes felmászni a 4 m magas fára
Mekkora munkát végez?
Mekkora a teljesítménye?
(adatok,képlet,számolás, mértékegység a végére)

Még egyszer köszii!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
teljesítmény, 7. osztály, munka
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
F=50 N

t= 2 perc = 120 s

s= 4 m

Munka:

W = `F*s` = 50 N · 4 m = 200 J

Teljesítmény:

P = `W/t` = `(200 J)/(120 s)` = 1.67 W
0