Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körmozgás

Főoldal » Középiskola » Fizika
469
A percenként 1200 fordulatszámú motor tengelyére egy 80 fogú fogaskerék van ráékelve. Milyen fogszámú fogaskereket kell hozzákapcsolni, hogy 3200/perc fordulatszám keletkezzen?
n2:n'=z1:z2 ( fordulatszám a fogszámmal fordítottan arányos) nos z2=n2/(n1*z1)=0,026 de ez nem lehet jó eredmény.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

`(n_2)/(n_1)` = `(z_1)/(z_2)`

`z_2` = `(z_1*n_1)/(n_2)` = `(80*1200)/3200` = 30
0