Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matekban segítetek?

Főoldal » Középiskola » Matematika
488
Csatoltam egy képet és az 5-ös feladatban kéne segíteség megoldani..
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1


5.

`lgp_m` = `0.8*lgp_v` + 0.301

a,

`p_v`= 20 Pa

`lgp_m` = `0.8*lg 20` + 0.301 = 1.342

`p_m` = `10^(1.342)` = 22 Pa

b,

`lg 50` = `0.8*lgp_v` + 0.301

`lgp_v` = 1.75

`p_v` = `10^(1.75)` = 56 Pa

c,

`p_m` = `p_v`

`lgp_m` = `0.8*lgp_m` + 0.301

`0.2*lgp_m` = 0.301

`lgp_m` = 1.505

`p_m` = `10^(1.505)` = 32 Pa
1