Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az iskola kosárlabdacsapatban 20 tanuló van. Háromötödük V. osztályos tanuló. Hány ötödikes tanuló van a kosárlabdacsapatának?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
439
Hány ötödikes tanuló van egy kosárlabdacsapatban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Összesen 20 tanuló van.
3/5 része 5-es.

Tehát 20 * 3/5 = 12

12 db ötödikes van a csapatban
0

20/5x4= 20/5=4x3=12
Válasz:12 5.-osztályos tanuló kosárlabdázik
0