Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan számolom ki..

Főoldal » Középiskola » Kémia
958
Hogyan számolom ki az oldószert és az oldat tömegét ha az oldat 350g és a tömeg% 20g?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Az oldat 350 g, nem kell kiszámolnod, annyi.

Az oldat 20 tömeg%-os, azt azt jelenti, hogy

100 g oldatban van 20 g oldott anyag

350 g az oldat, ha az oldat 3.5-szöröse, akkor az oldott anyag is 3.5-szöröse, azaz 3.5*20= 70 g

Oldat tömege= oldószer tömege + oldott anyag tömege

350 = x + 70

x= 280

Az oldószer tömege 280 g.
0