Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek! Segítséget szeretnék mert holnapra kell!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1189
1, Egy derékszögű háromszög egyik szöge 15 fokkal kisebb, mint a másik. Mekkorák a háromszög szögei?

2, Laci 2,3 millió Ft-ért egy új autót vásárolt. Az ár 70%-át készpénzben fizette ki, a maradékot kamatmentesen, fél év alatt fogja törleszteni, havi részletekben,

a, Hány forintot fizetett ki Laci készpénzben?
b, Mennyi hátraléka volt?
c, Mennyi a havi törlesztőrészlete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
2)
a, Hány forintot fizetett ki Laci készpénzben?
b, Mennyi hátraléka volt?
c, Mennyi a havi törlesztőrészlete?

a) 2,3 milló == 2 300 000 *0,7 = 1 610 000 ft fizetett ki készpénzben.
b) 2 300 000-1 610 000 = 690 000 ft hátralék maradt
c) Fél év alatt akarja kifizetni egy fél év ugye 6 hónapból áll tehát:
690 000/6 = 115 000 ft fizet havonta.
0

Valaki megadná, erre a választ? 1, Egy derékszögű háromszög egyik szöge 15 fokkal kisebb, mint a másik. Mekkorák a háromszög szögei?
0