Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi az ami segíti, nehezíti az együttélést Magyarországon?

244
Erről a témáról kell fogalmazást írnunk, de egyszerűen nem megy
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Valaki segítsen!
1
Általános iskola / Egyéb

Válaszok

1
Sajnos csak negatívumok jutnak eszembe.

Egyáltalán nem segíti az együttélést az, hogy mindenhol gyűlöletet szítanak. Gyerekként/kamaszként, a TV-ben, plakátokon csak azt látják, hogy mindenki egymás ellen fordul, nincs összetartás a magyar közösségben. Mindenki egymást hibáztatja, egymásra "köpködnek", és így akarnak előrébb jutni. Egy olyan Magyarországban nőnek fel, ahol azt tanulják a kezdetektől, hogy a gyűlölködés előrébb lendít az életben, így nem szabad a "gyengébb" csoportokba tartozni, akik éppen a gyűlölet tárgyát képezik.
Egy egocentrikus társadalomba születnek, ezért - ha éppen nem a "gyengébb" csoportba születik - eszükbe sem jut belegondolni a másik helyzetébe, hiszen azt tanulta; "az utálat, és mások, általában gyengébb emberek eltaposása előrébb visz". Ez Magyarország gyökere, az utálat, és a saját érdekek előrébb helyezése.

Egy nagyon konkrét példa erre: már alsóban elkezdődik egy fővárosi általános iskolában a 'cigányozás' az osztálytársak között. Nem tudják mit jelent, de látták az utcán/otthon/interneten, bárhol, és azt hiszik, ettől az "erősebb" csoport tagját alkotják. Nem gondol arra, hogy nem a bőrszín határozza meg az embert, mert ha leég nyáron a Balatonon, ő is így fog kinézni. Az, hogy a 'kutya' helyett azt mondja a cigánynak megbélyegzett osztálytársa, hogy 'kucsa', szintén lehetne az ő szava járása is. Akkor, azon a nyáron, mikor leég a Balcsin, és véletlen azt mondja, 'kucsa', saját magát is utálja majd?
De nem fog ilyeneken gondolkozni a harmadikos Gézuka, mert Magyarország társadalmának 90%-a sem tenné.

Az elfogadás, az empátia, a segítőkészség előlendítené a magyarokat, de ez sosem fog bekövetkezni, mert mindenki túlképzett ahhoz, hogy gondolkozzon.
1