Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tömeg %

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1066
200gramm oldószerben 50gramm anyagot oldunk fel
Mennyi az oldat tömege?

Hány T.meg%os az oldat? T.meg%=

Az oldatot fele tömegüre pepároljuk
Új oldat tömege?

Oldott anyag tömege(változott)?

Oldat tömege tömeg%=

Hogyan változott bepárlással az oldat tömege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
oldat = oldószer + oldott anyag = 200 + 50 = 250 g

250 g oldatban van 50 g oldott anyag

100 g oldatban `100/250*50` = 20 g oldott anyag

Az oldat 20 tömeg%-os.

Felére pároljuk, az új oldat tömege `250/2` = 125 g

Bepárláskor az oldott anyag tömege nem változik.

125 g oldatban van 50 g oldott anyag

100 g oldatban `100/125*50` = 40 g oldott anyag

A bepárolt oldat 40 tömeg%-os.

Az oldat tömege bepárlással a felére csökkent.
0