Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat - ellenőrzés

Főoldal » Középiskola » Fizika
484
Nem vagyok biztos, hogy jól oldottam-e. A II. Feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Tök jól csinálod, de a második oldalon a sűrűség legvége nem jó:
- Számítási hiba: nem 27,5, hanem 275 jön ki
- A sűrűség mértékegysége nem g/mol , hanem kg/m³!
- A számolásnál az a mértékegység jön ki egyszerűsítés után, hogy
`(N·g)/(J·m^2)`
`(N·g)/(N·m·m^2)=g/m^3` nem pedig g/mol
Szóval `ϱ=275 g/m^3`
vagy SI-ben `ϱ=0.275(kg)/m^3`

A harmadik oldalon (c) viszont csak a `p`-vel kellett osztani, hogy `pV`-ből `V` legyen, de te valamiért az egész reciprokát vetted véletlenül!
Aztán teljesen jól számoltál, kár, hogy a végén, amikor a mértékegységet leegyszerűsítettd, nem vetted észre, hogy `1/m^3` jött ki valójában, rájöttél volna, hogy reciprok lett.
Nagyjából 11,6 liter lesz a térfogat...

A d)-t megint teljesen jól csináltad!

Összességében gratulálok, jó összetett feladat volt és egész jól megcsináltad.
1