Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
431
5. Két azonos palack azonos tömegű gázt tartalmaz, az első hidrogént (µ1=2g/mol) T1=500K hőmérsékleten, a második oxigént (µ2=32g/mol) T2=320K hőmérsékleten. Számítsd ki a nyomások arányát.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az általános gáztörvény
`p·V = m/M·R·T`
a nyomásra rendezve
`p = m/M·R·T/V`
a nyomások arány
`p_1/p_2 = (m/M_1·R·T_1/V)/(m/M_2·R·T_2/V)`
amelyből
`p_1/p_2 = (M_2·T_1)/(M_1·T_2)`
Behelyettesítesz, kiszámolod...
0