Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
504
2. Két edény, V és 2V térfogatú, 1g/dm3 és 0,5g/dm3 sűrűségű gázt tartalmaz. Mennyi lesz a gáz sűrűsége ha öszekeverjük a két gázt egy 0,5V térfogatú edénybe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az első edényben a gáz tömege `m_1 = ρ·V`
A második edényben a gáz tömeg `m_2 = ρ/2·2·V = ρ·V = m_1`
A gézokat tartalmazó térfogat: `0,5·V`, a tömeg `m_1 + m_1 = 2·m_1`
Így a sűrűség: `ρ_3 = (2·m_1)/(0,5·V) = 2/(0,5)· m_1/V = 4·ρ`
Módosítva: 7 éve
0