Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
481
1. Két egyenlő tömegű különböző gáznak azonos a nyomása. A hőmérsékletek aránya T1=0,5T2, a térfogatuk V1=2V2. Mennyi a móltömegük aránya?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az általános gáztörvény
`p·V = m/M·R·T` amelyből az állandókat és a változókat egy oldalra rendezzük
`(V·M)/T = áll`
ez alapján
`(V_1·M_1)/T_1 = (V_2·M_2)/T_2`
vagyis
`(2·V_2·M_1)/(0,5·T_2) = (V_2·M_2)/T_2`
amelyből
`M_2/M_1 = 4`
0