Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör Terület,Négyzet terület,Hulladék Terület

Főoldal » Általános iskola » Matematika
904
Sziasztok!
Előre is köszi a segítséget!

Meg kellet szerkeszteni egy kört ami egy négyzetben van!
r=7cm
Ki kellet számolni:
a) A kör területe
b) A négyzet területe
c) A hulladék területe
Ezek kiszámítása kéne nekem!
Még egyszer köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Terület, négyszög, 7. osztály
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Kör területe:
T(kör)=r*r*π=7cm*7cm*3.14=153,86 cm²

Négyzet területe:
T(négyzet)=a*a=14cm*14cm=196 cm²

Hulladék területe:
T(négyzet) - T(kör) = 196 cm² - 153,36 cm² = 42,64 cm²
1