Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
1247
Egy egyenlő szárú háromszög alapjának és szárának aránya 10: 13. Az alaphoz tartozó
magasság hossza 36 cm. Mekkorák a háromszög oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nem tökéletes rajz, de talán leolvasható a megoldáshoz szükséges információ.
Derékszögű háromszöget keress!
0

(5x)2+362=(13x)2
25x+1296=169x
1296=144x
x=9
c2=9
 9 =3
c=3
0