Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
645
Hány csúcsa van a 28 élű teljes gráfnak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#matek #kombinatorika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy n csúcsú gráfnak "n alatt a 2" éle van, ugyanis ennyiféleképpen lehet kiválasztani két csúcsát, amelyek között él fut. Ezt kibotva:
n(n-1)/2=28
Ez a másodfokú egyenletet megoldva (vagy a megoldást kitalálva és n>=2 esetén fennálló monotonitásra hivatkozva): n=8. Ekkor valóban: 8*7/2=28.
Módosítva: 7 éve
0