Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Forráspontszámítás

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
2481
Mennyi a víz forráspontja 10000 m-es magasságban, ahol a légnyomás 26 000 Pa. ΔHforr=40 600 J/mol
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Szerintem Clausius-Clapeyron egyenlet:

`ln(p_0/p)` = `(-DeltaH_(forr))/R*(1/T_0-1/T)`

`T_0` = 100 °C = 373.15 K (a víz forrpontja légköri nyomáson)

`p_0` = 101325 Pa (a légköri nyomás)

T= 338 K = 64.87 °C
0