Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ph számítás

Főoldal » Középiskola » Kémia
454
270
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
270

`M_(NaOH)` = 40 `g/(mol)`

1 mol oldatban van 0.5 mol NaOH és 0.5 mol víz

ez grammban 0.5*40=20 g NaOH és 0.5*18=9 g víz

29 g oldatban van 0.5 mol NaOH

1 g oldatban van `1/29*0.5`= `1.724*10^(-2)` mol NaOH

Ez van 500 `cm^3`-ben.

20 `cm^3`-ben van `20/500*1.724*10^(-2)` = `6.9*10^(-4)` mol NaOH

Ez ugyanennyi mol HCl-val reagál

A HCl oldat 1.75 pH-jú.

1 `dm^3` oldatban van `10^(-1.75)`= `1.778*10^(-2)` mol HCl

Hány `cm^3` oldatban van `6.9*10^(-4)` mol HCl?

x= `(6.9*10^(-4))/(1.778*10^(-2))*1000` = 38.78 `cm^3`

A HCl-oldat mennyisége 38.78 `cm^3`
0