Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
683
Sziasztok tudnátok segíteni a matek háziban.

Egy háromszög oldalainak hossza a b c .A velük szemben lévő szögek rendre α β γ.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

`c^2` = `a^2` + `b^2` - `2abcosgamma`

`b^2` = `a^2` + `c^2` - `2accosbeta`

`a^2` = `b^2` + `c^2` - `2cbcosalpha`

`alpha` + `beta` + `gamma` = 180°

`sinalpha/sinbeta` = `a/b`

`sinalpha/singamma` = `a/c`

`singamma/sinbeta` = `c/b`


Sinustétel és cosinustétel, ezek közül ami hiányzik, kifejezed és behelyettesítesz.

Mértékegységre ügyelni, a hosszok ugyanolyan mértékegységgel szerepeljenek.
Módosítva: 7 éve
0