Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
488
Zsóka néni hatszor annyi idős mint a lánya, Tünde. Tíz év múlva ketten együtt annyi évesek lesznek , mint Zsóka néni most. Hány éves Zsóka néni, hány éves Tünde?


2, Suhajda úr 42 éves, 3 fia van, 6,8,10 évesek. Hány év múlva lesz Suhajda úr életkora egyenlő a három fia életkorának összegével?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Tünde x éves, Zsóka néni 6x éves. 10 év múlva Tünde x+10 éves lesz, Zsóka néni 6x+10 éves lesz.

Tíz év múlva ketten együtt x+10+6x+10=7x+20 évesek lesznek. Nem lehetnek több évesek később együtt, mint egyedül most, ezt be kell látni. Valahol nem stimmel a feladat.

2.

Suhajda úr x év múlva 42+x éves lesz, a fiai 6+x, 8+x és 10+x.

42+x = 6+x+8+x+10+x

Összevonás, rendezgetés.

x= 9

Ellenőrzés.

Suhajda úr 9 év múlva 42+9=51 éves lesz.

A fiai 9 év múlva 6+9=15, 8+9=17, 10+9=19 ez összesen 15+17+19=51 év.
0