Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
445
Jóska bácsi most 5-ször annyi idős mint a fia, Boldizsár két év múlva 4x annyi idős lesz. Hány évesek most?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Jóska bácsi 5x éves, a fia, Boldizsár x éves. Két év múlva Jóska bácsi 5x+2 éves lesz, Boldizsár x+2 éves lesz:

5x+2 = 4(x+2)

Zárójelfelbontás, rendezgetés.

x= 6

Ellenőrzés

Boldizsár 6 éves, Jóska bácsi 6*5=30 éves. Két év múlva Boldizsár 6+2=8 éves lesz, Jóska bácsi 30+2=32 éves lesz, ez éppen négyszer annyi.

Boldizsár tehát 6 éves, Jóska bácsi 30 éves.
0