Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segiteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
498
1:Egy egyenes körkúp alapkörének sugara 10 cm ,alkotója 26 cm hosszú.
Határozza meg a kúp palástjának a felszínét és a kúp térfogatát,nyílásszögét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

r=10 cm

a= 26 cm

m= `root()(a^2-r^2)` = `root()(26^2-10^2)` = 24 cm

V = `(r^2*pi*m)/3` = `(10^2*3.14*24)/3` = 2513 `cm^3`

A= `r^2*pi` + `r*pi*a` = `10^2*3.14` + `10*3.14*26` = 1131 `cm^2`

Mivel mindent tudunk, bármelyik szögfüggvény megfelel.

`sin(alpha/2)` = `r/a` = `10/26` = 0.385

`alpha/2` = 22.62°

`alpha` = 45.24°
0