Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
688
Sziasztok. Valaki segítene? :) Melyik az a szám, amelynek az ötszöröse 123,456-dal nagyobb, mint a háromszorosa?


Másik feladat: Egy szám felének és harmadának a különbsége 6,5-del kisebb, mint a szám hatodának és hetedének összege. Melyik ez a szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.

3x+123.456 = 5x

x = 61.728

Ellenőrzés!

2.

`x/2` - `x/3` + 6.5 = `x/6` + `x/7`

`x/6` + 6.5 = `(13x)/42`

`x/7` = 6.5

x= `6.5*7` = 45.5

Ellenőrzés!
0