Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektron ionizálása

Főoldal » Középiskola » Fizika
714
Normál állapotú levegőben közelítően 10^-6 m az elektron szabad úthossza és 10^-18 J a molekulák ionizácios energiája. Milyen térerősségnél és mekkora sebességgel képes az elektron ionizálni? Hogyan kell ezt megoldani, lépésről lépésre megoldást kérnék szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2


`q_e`= `1.6*10^(-19)` C

`m_e` = `9.1*10^(-31)` kg


W = `q_e*U` = `q_e*d*E`

E = `W/(q_e*d)` = `10^(-18)/(1.6*10^(-19)*10^(-6))` = `6.25*10^6` `V/m`


W = `1/2*m_e*v_e^2`

`v_e` = `root()((2W)/(m_e))` = `root()((2*10^(-18))/(9.1*10^(-31))` = `1.48*10^6` `m/s`

0

Az utolso lepesben nem ertem matematikailag hogy kell kiszamolni ahol gyok alatt van szamlaloba nevezobe egy normalalak
0