Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ph számítás

Főoldal » Középiskola » Kémia
456
267
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

KOH + `HClO_4` = `KClO_4` + `H_2O`

`pH_(KOH)`=11.5, pOH= 2.5

`[OH^-]` = `10^(-2.5)` = `3.16*10^(-3)` `(mol)/(dm^3)`

20 `cm^3` oldatban van `20/1000*3.16*10^(-3)` = `6.32*10^(-5)` mol KOH


`pH_(HClO_4)` = 2.2

`[H^+]` = `10^(-2.2)` = `6.31*10^(-3)` `(mol)/(dm^3)`

20 `cm^3` oldatban van `20/1000*6.31*10^(-3)` = `1.26*10^(-4)` mol `HClO_4`


A kevesebb elfogy, a több-ből meg annyi fogy, amennyi a kevesebb volt. A kettő különbsége `6.29*10^(-5)` mol.

Ez lesz 2 `dm^3`-ben.

1 `dm^3`-ben `3.14*10^(-5)` mol `HClO_4` van. (Ez ugyanennyi `H^+`)

pH = -`lg[H^+]` = 4.50

A keletkezett oldat pH-ja 4.50.
0