Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitség

Főoldal » Általános iskola » Matematika
780
Egy trapéz középvonala 12cm.A trapéz alapjainak összhossza ..... cm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A trapéz középvonala párhuzamos az alapokkal, és hossza egyenlő azok hosszának számtani közepével.

k = `(a+c)/2` = 12 cm

a + c = 24 cm
0