Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsetek

Főoldal » Középiskola » Fizika
630
Mekkora állandó erővel kell tolni a 80 kg tömegű kiskocsit, hogy az indulástól számított 5 s alatt 80 cm utat tegyen meg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`m=80\ kg`
`F=m·a` → `a=F/m`
`s=1/2·a·t^2`
A mértékegységek "kompatibilisek", ezért nem írom le őket:
`"0,8"=1/2·F/(80)·5^2`
Fejezd be.
0