Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
569
Valaki segítene a matekhazimban?
1. Bontsd fel a 108-at két összeadandóra úgy hogy
a, a két szám különbsége 46,3 legyen
b, az egyik rész hatodának és a másik rész nyolcadának az összege 16 legyen!
c, ha az egyik tag x akkor a másik ....... egyenlettel valaki feltudná irni nekem? :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

a.

x-(108-x)=46.3

2x-108 = 46.3

x=77.15

108-x= 30.85

Ellenőrzés!

b,

`x/6` + `(108-x)/8` = 16 szorzod mindkét oldat 48-cal

8x + `6*(108-x)` = 768

2x = 120

x= 60

108-x = 48

Ellenőrzés!

c, Ha az egyik tag x, akkor a másik tag (108-x).
1