Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
680
Egy szabályos háromszög alapú hasáb alaplapjának kerülete 42 cm, a hasáb magassága az alapél hosszának 3/2 -ed része.
Számitsd ki a hasáb felszinét és térfogatát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A kerület 42 cm, akkor a háromszög oldala a= `K/3` = 14 cm

A magasság az `14*(3/2)` = 21 cm

A hasáb felszíne:

A = `(a^2*root()(3))/4*2` + `3*a*m` = 169.74 + 882 = 1051.74 `cm^2`

V = `(a^2*root()(3))/4*m` = 1782.3 `cm^3`
1