Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladat 4

Főoldal » Középiskola » Matematika
502
Csatoltam a feladatot képként. Köszönöm!!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, gyök
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Tudjuk, hogy,

`(a+b)*(a-b)=a²-b²`, így

`(2√x+√y)(2√x-√y) = (2√x)² - (√y)² = 4x-y`, ahol `x;y≥0`.
Módosítva: 7 éve
0

Az előbbi válaszba egy kis hiba csúszott.
Az eredmény inkább 4x−y, ahol x;y≥0.
0