Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Téglatest köré írt gömb

Főoldal » Középiskola » Matematika
2179
Mekkora a téglatest köré írt gömb sugara, ha az egy csúcsba összefutó élek hossza 2 cm,8 cm és 16 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A téglatest köré irt gömb átmérője a téglatest test átlója, ami legyen t

t^2=a^2+b^2+c^2

azaz 4+64+256 = 324
t= gyök324
tehát t=18
Ezt meg elosztód 2-vel és meg is vagy.
1