Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Téglatest térfogata?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1718
Egy öntöttvasból készült téglatest tömege 100kg, egyik csúcsában összefutó éleinek aránya 1 : 2 : 3. Mekkora a felszíne? (a vas sűrűsége 7200kg/m³)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Téglatest, Térgeometria, térfogat, pacsi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Élek: x 2x 3x
V=tömeg/térfogat V=100/7200=0,01389 m³=13,89dm³
V=a*b*c=x*2*x*3*x=6*x^3=13,89
x=1,32 dm
Élek: 1,32 2,64 3,96
Felszín=2*(ab+ac+bc)=2*(1,32*2,64+1,32*3,96+2,64*3,96)=38,33 dm²
0