Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítsen gyoors köszi

Főoldal » Középiskola » Matematika
433
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(a^7*a^8)/(a^3*a^5)=(a^(7+8))/(a^(3+5))=(a^15)/(a^8)=a^(15-8)=a^7`

`(a^9*a^7*a^5)/(a^3*a^4*a^13)=(a^(9+7+5))/(a^(3+4+13))=(a^21)/(a^20)=a^(21-20)=a`

`(a^9*a^5)/(a^8*a^7)=(a^(9+5))/(a^(8+7))=(a^14)/(a^15)=a^(14-15)=a^(-1)=1/a`

Remélem a többi is menni fog. Azért az eredményeket leírom ide:
`(a^8*a^10*a^4)/(a^7*a^9)=a^6`

`(a^7*a^6*a^12)/(a^8*a^9)=a^7`

`(a^13*a^11*a^7)/(a^5*a^18)=a^8`

`(a^4*a^5*a^6)/(a^7*a^6)=a^2`
0