Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell kiszámolni?

Főoldal » Középiskola » Kémia
2452
Hány gramm a tömege az alábbi gázoknak standard állapotban?
2 dm3 oxigén:
6,25 dm3 ammónia:

Mekkora az alábbi gázok térfogata normál állapotban?
7 g szén-monoxid
112 g metán
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Kémia, házi, standard, sos, térfogat
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
2 `dm^3` `O_2` az `2/24.5` = 0,08mol = `0,08*32` = 2.61 g

6.25 `dm^3` `NH_3` az `6.25/24.5` = 0,255mol = `0.255*17` = 4.34 g


7 g CO az `7/28`=0.25 mol, az pedig `0.25*22.41` = 5.6 `dm^3`

112 g `CH_4` az `112/16` = 7 mol , az pedig `7*22.41` = 156.87 `dm^3`
0