Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Izomláz

687
Mitől van fojton izomlázam?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Testnevelés

Válaszok

10
Szerintem Tulságosan megterheled magad v.mi miatt.
0

Általában az edzetlen embereknél fordul elő többször, vagy ha elmarad a bemelegítés/nyújtás. Ez azért lehet, mert amikor megterheled, az izomrostok elszakadnak, és helyükön gyulladás keletkezik. Több módszer is létezik, hogy hogyan múljon el hamarabb. Az extrémebbek köze tartozik, amikor valaki rádolgozik, de vannak akik a meleg/langyos borogatásban hisznek.
0

Az izomláz órákkal a testmozgás után jelentkező, leginkább nagy megterhelések és edzetlen izmok esetén fellépő izomfájdalom. Ha rádolgozol 1-2 nap alatt elmúlik. :)
0

Szia. Figyelj rá hogy mielőtt komolyabb edzésbe kezdenél jól melegíts be, főleg olyan testrészeidet ahol tudod hogy kifejezetten az edzés alatt rádolgozol. Edzés közben jó ha feszegeted a határaid de ne rokkanj bele. Ha kiedzetted magad soha ne felejts el nyújtani. :) Valószínűleg a túlterhelés miatt és a melegítés elmaradása miatt van :) Ha rádolgozol sokkal hamarabb vége.
0

Az izomláz több okból fordulhat elő :
1.kezdő vagy,az izmaid nincsenek hozzászokva a folyamatos edzéshez
2.elmaradt a jó alapos bemelegítés-sokak szerint nem fontos és néha nem törődünk és elhagyjuk a bemelegítést.Ne tedd! Izomláz mellett még súlyos sérüléseket is szerezhetsz..
3.megterhelted-még a legedzettebb emberek is éreznek ilyen fajta izomlázat és ez nem feltétlenül rossz.Állítólag az izomláz az,amiből megtudod,hogy jól dolgoztál.
0

Izomlázad azért van, mert túl sok tejsav keletkezik az izmokban edzés során. Ezt viszonylag könnyen lebontja a szervezeted, ha edzés után pár órával, vagy másnap egy könnyed levezető átmozgatást csinálsz. Ez egy kevésbé intenzív és megterhelő edzést jelent, aminek a célja a regeneráció.
0

Az egyik ok a tejsav termelődés, a másik ok az izomrostok elszakadása. Ha csak az a célod, hogy elmúljon, akkor edzz rá, vagy hideg-meleg vizes fürdést ajánlok, ha azt akarod, hogy erősödjön az izom, akkor TILOS ráedzeni, csak miután elmúlik az izomláz
0

Leterheled magad. Azt ajánlom hogy még edzél rá.
0

Egyszerűen nyújtsd meg az izmaidat egy kiadós edzés után ha érzed hogy fáj akkor nyúlnak az izmok az a jó!☺️
0

Izomláz az az izomfájdalom, amely testmozgás után jelentkezik, legtöbbször olyan sport esetén, ahol erősen megterheljük edzetlen izmainkat.
Okai:
oxigénhiány
rossz vérellátottság
tápanyaghiány
felszaporodó anyagcseretermékek
savas környezet
Kezelése:
Az izomláz egy idő után elmúlik, ha ugyanazt a típusú mozgást végezzük visszatérően, így az izmok hozzászoknak az állandó terheléshez. Tehát bármennyire is fáj, érdemes mozgásban tartani az izomzatunkat, ugyanis így sokkal gyorsabban elmúlik a fájdalom.
Praktikák rá:
szauna
meleg vizes borogatás
forró fürdő
hideg-meleg váltózuhany
óvatos masszázs
sok folyadék fogyasztása
0