Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
511
A louvre uvegpiramisa szabályos negyoldalu gúlát formáz, ami 21,65 m magas alapelei pedig 35,4 m hosszúak hány méter hosszúak a piramis oldalélei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika SOS!
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
a=35.4 m

m=21.65 m

Az oldalél kiszámításához szükség van a magasságra és az (négyzet) átlójának felére, ami az alap `(root()(2)/2)`-szerese.

átló = `35.4*root()(2)/2` = 25 m

c = `root()(átló^2+m^2)` = `root()(25^2+21.65^2)` = 33 m

A piramis oldaléle 33 m.
0