Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
537
Egy víztorony henger alaku átmérője 15 m, magassága 4,5m.
Hány köbcenti a tartály térfogata?
Hány négyzetméter a tartály felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika SOS!
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
d=15 m = 1500 cm

m = 4.5 m = 450 cm

V= `(d^2*pi)/4*m` = `(1500^2*3.14)/4*450` = `7.94*10^8` `cm^3` (794 `m^3`)

A = `2*(d^2*pi)/4` + `d*pi*m` = `(15^2*3.14)/2` + ` 15*3.14*4.5` = 565.2 `m^2`
0