Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi idő alatt melegíti fel..?

Főoldal » Középiskola » Fizika
3217
Egy vízmelegítő teljesítménye 1200W. Mennyi idő alatt melegíti fel 1,5 liter 12°C-os vizet 100°C-ra..?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
c: A víz fajhője, 4.18 `(kJ)/(kg*C)`.

Q=`c*m*DeltaT` = `4.18*1.5*(100-12)` = 551.76 kJ

t= `Q/P` = `551760/1200` = 459.8 s = 7.66 perc

7 perc 40 mp alatt melegíti fel a vízmelegítő a vizet.
0