Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektromos ellenállás, ohm törvénye, a vezetékek ellenállása

Főoldal » Általános iskola » Fizika
660
1.) Hogyan értelmezzük a különféle anyagok elektromos ellenállását?

2.) Két fogyasztó közül melyiknek nagyobb az elektromos ellenállása?

a) U₁=U₂;

b) I₁=I₂;


3.) Hogyan számítható ki az ellenállás?

Mi a mértékegysége?

Mikor egységnyi (1 ohm) a fogyasztó ellenállása?

4.) Egészítsd ki (kisebb, nagyobb, egyenlő)! (A válaszokat a ? jel helyére kell beírni!)
a) U₁=U₂ b) I₁=I₂ c) R₁<R₂ d) R₁<R₂
I₁>I₂ U₁<U₂ U₁=U₂ I₁=I₂
¨¨¨¨¨¨¨ ¨¨¨¨¨¨¨¨ ¨¨¨¨¨¨¨ ¨¨¨¨¨¨¨¨
R₁ ? R₂ R₁ ? R₂ I₁ ? I₂ U₁ ? U₂

5) Egészítsd ki!

a) A feszültség és az áramerősség között ................................ arányosság van, ha a fogyasztó ellenállása változatlan.

b) A fogyasztó ellenállása az áramkörben folyó áram erőssége között ................... arányosság van, ha az áramforrás feszültsége állandó.

c) Az ellenállás és a feszültség között ................................... arányosság van, ha az áramerősség állandó.

6.)
neve jele mértékegysége számításmódja
Áramerősség =
Elektromos töltés
Elektromos munka
Feszültség
Ellenállás =

7.) Hogyan lehet az áramkörben folyó áram erősségét növelni?
a)........................................ (ha a(z) .................................. állandó).
b)....................................... (ha a(z) .................................állandó).
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kell, nem, A, feladatokat, leírni
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Nem tudom
0