Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek-henger

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1026
Egy henger alakú pohár belső átmérője 6 cm, és 5 cm magasan áll benne a víz. Beleteszünk a pohárba egy paradicsomot, amely teljesen elsüllyed a vízben. Mekkora a paradicsom térfogata, ha a pohárban a vízszint 6.5 cm magasan állapodik meg?

Válaszokat koszike♥
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, térfogat, henger
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A víz 6.5-5 = 1.5 cm-t emelkedett, m=1.5 cm

d=6 cm

V=`(d^2*pi)/4*m` = `(6^2*3.14)/4*1.5` = 42.41 `cm^3`

A paradicsom térfogata 42.41 `cm^3`.
0