Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mozgásos feladatok egyenlettel

Főoldal » Középiskola » Matematika
4141
a)Menő Manó 7 órakkor indult túrázni a Bükkben Cserépfaluból, Lóti-futi 8 órakkor indult ugyanazon az útvonalon 10 km/h sevességgel és fél 10-kor utól érte Menő Manót.Mekkora távolságra voltak ekkor Cserépfalutól és mekkora sebességgel gyalogolt Menő Manó?

b)Lóti-futu Cserépfaluból Menő Manó Bélapátfalváról indult ugyanazon az útvonalon 7órakor. Mekkora sebességgel gyalogolt Lózi-futi ha fél 10-kor találkoztak, a turistaút hossza a két hely között 35km és Menő Manó 6km/h sebességgel haladt?

c)Menő Manó reggel 7 órakkor indult Cserépfaluból Lillafüredre 6km/h sebességgel. Lóti-futi 2 órával később indult utána de órábként 2 km-el több utat tett meg, így egyszerre érkeztek Lillafüredre. Hány órakkor érkeztek Lillafüredre, és mennyi a Cserépfalu-Lillafüred távolsága a turistaúton?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
10 kor éri utol 8 kor indul összesen 2 órát megy és így 20kmet tesz meg

Menő Manó 3 óra alatt tett meg 2 km-et
3/2km/h

9,5-7=2,5óra
2,5*6=15km
20kmt tesz meg 2,5 óra alatt
Tehát a sebessége 20/2,5km/h (8km/h)

(x-7)*6=(x-9)*8
6x-42=8x-72
x=15
15órakor érnek oda
15-9=6
6*8=48
48km az út
Módosítva: 7 éve
0