Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz-tétel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
951
egy egyenlő szárú derékszögű háromszög egyik befogója 46 dm hosszú.számítsd ki az átfogó hosszát,háromszög kerületét,területét
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
háromszög, derékszögű, pitagorasz-tétel
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a=46 dm

Az átfogó: c= `root()(2*46^2)` = 46*`root()(2)` = 65 dm

Kerület: K= 2a+c=2*46+65 = 157 dm

Terület: T= `(a*a)/2` = 1058 `dm^2`
0