Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok kerlek segitseteg nagyon fontos!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
948
Milyen számjegyek írhatók x és y helyére, ha 12|5x327y?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
12-vel osztható, ha 4-el is és 3-al is osztható.
7y osztható 4-el, tehát vagy 72-re vagy 76-ra kell végződnie.
5+x+3+2+7+2 osztható 3-al, ha x=2,5 vagy 8.
5+x+3+2+7+6 osztható 3-al, ha x=1,4 vagy 7.
Tehát ha y=2, akkor x=2,5 vagy 8.
Ha y=6, akkor x=1,4 vagy 7.
0