Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok valaki segítene a megoldásban? (eseleg ábrával)

Főoldal » Középiskola » Matematika
636
Egy egyenes csonka kúp alapköre 20 cm ,fedőköre 10 cm sugarú. alkotója 13cm-es.
Mekkora a test felszíne és térfogata?
Határozza meg az alkotó és az alapkör szögét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
m²=a²+(R-r)²,
m²=13²-(20-10)²,
m~8,306 cm.

A=π(R²+r²+(R+r)a)~2796 cm²,
V=πm(R²+r²+Rr)/3~6089 cm³.

tg(α)=m/(R-r)=0,8306,
α~39° 43'.
0